Zaharova: Sputnik și RT prezintă un punct de vedere alternativ

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Postul de televiziune Russia Today (RT) și agenția Sputnik prezintă puncte de vedere alternative la spațiul informațional dominant din Occident, consideră purtătorul de cuvânt al MAE din Rusia, Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat în cadrul unui briefing că postul de televiziune Russia Today și agenția Sputnik prezintă niște puncte de vedere alternative în fluxul informațional mainstream din Occident, transmite RIA Novosti.

Zaharova a reamintit că peste jumătate din raportul publicat de Washington cu privire la imixtiunea Rusiei în alegerile americane este dedicate activității RT și Sputnik. Potrivit ei, se pare că autorii care au elaborate documentul nu cunosc limba rusă.

„Aș vrea să întreb autorii: sunteți la curent de existența unor astfel de resurse precum Vocea Americii sau Radio Europa Liberă?… Dacă ar cunoaște limba rusă și ar consulta materialele publicate pe aceste resurse în limba rusă, ne-ar contacta pentru a ne cere scuze”, a subliniat diplomatul. Ea a mai adăugat că Moscova știe cine finanțează Vocea Americii și Radio Europa Liberă.

„Aici nu e vorba de o poziție părtinitoare, ci de o propagandă pură”, a menționat reprezentantul diplomației ruse.

Potrivit ei, într-un astfel de context, ar fi absurd să se vorbească despre „activitatea propagandistică a RT și Sputnik”.

„RT și Sputnik reprezintă doar niște puncte de vedere de alternativă, care au reușit să pătrundă în fluxul de știri mainstream din Occident”, a declarat Zaharova.

De asemenea, ea a recomandat celor care califică aceste instituții media drept „propagandistice”, să citească materialele publicate de Radio Europa Liberă.

„Vă va fi rușine de faptul că o fac din banii contribuabililor voștri”, a menționat diplomatul.

Anterior, CIA, FBI și au dat publicității un raport în care învinuiesc Rusia de imixtiune în alegerile din SUA. Aceștia au refuzat să prezinte oarecare dovezi, afirmând că acestea reprezintă informații clasificate. Din document rezultă că studiind conținutul postului de televiziune RT și agenția Spuntik, serviciile americane au ajuns la concluzia că Rusia a realizat „o operațiune secretă de influențare a procesului electoral”.”[1]

SURSE


  1. https://ro.sputnik.md/Rusia/20170113/10750745/zaharova-sputnik-rt.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...