Zahărul rafinat provoacă dependență

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Oamenii mărturisesc adeseori: „mi-e poftă de ceva dulce”, „aș mânca ceva dulce”. De fapt, dependența de zahăr este documentată într-o serie întreagă de studii științifice.

C. Colantuoni, specialist în problema obezității, a evidenţiat faptul că un consum excesiv de zahăr cauzează dependență și că eliminarea acestuia din dietă duce la apariția anumitor simptome ce sunt asemănătoare intrării în sevraj. El și colegii săi au demonstrat că retragerea zahărului din dietă este similară din punct de vedere calitativ cu încetarea consumului de morfină sau de nicotină.


Descoperiri similare privind dependența de zahăr au fost publicate de numeroși alți cercetători. Folosind scanere cu rezonanță magnetică ce sunt capabile să măsoare reacția creierului la prezenţa zahărului în organism, oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Oregon au stabilit că zahărul are asupra creierului un efect similar cu cel produs de către drogurile ce dau dependență, cum ar fi cocaina.”[1]

SURSE


  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9350
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...