Zahărul și cancerul

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În anii ʼ30, Otto Warburg, laureat al Premiului Nobel pentru medicină, a descoperit că celulele canceroase au un metabolism energetic în mod fundamental diferit de celulele sănătoase. El a descoperit că un consum ridicat de zahăr poate duce la generarea de celulele canceroase.

Natura ceva mai primitivă a celulelor canceroase face ca acestea să necesite un aport direct de glucoză, pentru că ele nu sunt capabile să gestioneze sinteza mai complexă a glucozei din molecule mai mari. Acumularea acidului lactic și crearea unui pH acid datorat consumului direct de glucoză în celulele canceroase este un factor de diagnostic pentru cancer. Aceasta înseamnă că există o legătură directă între ingerarea zahărului și riscul de cancer.


Un studiu epidemiologic ce a fost realizat în 21 de țări din Europa, America de Nord și altele a indicat că zahărul este un factor de risc major ce contribuie la creșterea frecvenţei cancerului la sân, mai ales în cazul femeilor în vârstă.

Un studiu realizat pe durata a patru ani de către Institutul Național de Sănătate Publică și Mediu din Olanda, a comparat două grupuri: un grup experimental compus din 111 pacienți bolnavi de cancer la tractul biliar și un grup martor format din 480 de alţi participanți. Studiul a concluzionat că riscul îmbolnăvirii de cancer asociat cu consumul de zahăr era mai mult decât dublu în cazul pacienților bolnavi de cancer. Aceste descoperiri sunt susţinute de cercetările lui D. S. Michaud şi ale echipei sale de la Institutul Național de Cercetare a Cancerului din SUA, care au continuat două mari studii realizate în ultimii 20 de ani pe aproximativ 50.000 de bărbați și 120.000 de femei.


Michaud a ajuns la concluzia că obezitatea măreşte în mod semnificativ riscul de cancer pancreatic și că activitatea fizică scade riscul acestui tip de cancer, mai ales în cazul celor care sunt supraponderali. Prevenirea obezității prin modificarea dietei și prin exerciții fizice este de departe cel mai bun mijloc de a evita apariția cancerului pancreatic.

Echipa Michaud și-a continuat investigația asupra cauzelor cancerului pancreatic și a făcut şi alte descoperiri. Studiile efectuate atât asupra animalelor, cât și asupra oamenilor sugerează că metabolismul anormal al glucozei joacă un rol important în carcinogeneza pancreatică.

Cercetătorii din echipa lui Michaud au investigat dacă dietele bogate în zahăr ar putea fi responsabile pentru aceasta. Concluzia a fost că o dietă bogată în zahăr poate duce la creșterea riscului de cancer pancreatic în cazul femeilor care au deja un anumit grad de rezistență la insulină.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9350
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Fost Avocat al Poporului: ”Asta se numește dictatură. Starea de urgență este neconstituțională”
Ordinul Masonic Hermetic Golden Dawn (Zorii Aurii) - cel care doreste o monarhie absoluta pe aceasta Planeta, O Noua Ordine Mondiala si un Guvern Mondial! Acestia se inchina zeilor reptilieni Isis, Osiris si Horus!
7 obiceiuri, care, în opinia fitoterapeutului Ovidiu Bojor, îți scurtează viața
12 semne masonice folosite de masoni pentru a se recunoaste cu alti "frati", dar si pentru a transmite mesaje ! Odata cunoscute vor fi foarte usor de recunoscut !
Tehnici pentru eliminarea blocajelor mentale şi creşterea încrederii în sine
Marea Britanie: O mamă și-a vindecat copilul de o formă rară şi agresivă de leucemie după ce i-a administrat canabis
MK-Ultra si Monarch - proiectele guvernamentale odioase de control a mintii umane ! Institutul Tavistock din Londra este centrul mondial de control al mintii si emotiilor oamenilor de pe aceasta Planeta !
Muzica baroca dezvolta neuronii ascultatorilor asemanator geniilor ! Inca o data trebuie sa avem grija la ce muzica ascultam !
Dispariţia albinelor ameninţă omenirea
Procurorii DNA au pus SECHESTRU pe RCS-RDS. Administratorul Ioan Bendei a fost pus sub control judiciar pentru dare de mită și complicitate la spălare de bani
Focul Viu din Buzau si Vrancea - o frumusete a Romaniei ce atrage turisti !
„Vestele galbene” și naționaliștii reprezintă majoritatea electoratului european. Oamenii nu mai au nicio încredere în politicieni și sistemele politice de la nivel național și european
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Ramasite ale uriasilor in comuna Corbii de Piatra din judetul Arges ! O zona numai buna de investigat !

Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber încalcă articolul 8 CEDO, a decis o instanță din Franța

12 mantre pentru deblocarea energiei

Fotografia Kirlian şi bioelectrografia Korotkov – Un mare salt înainte în domeniul imagisticii bioenergetice

Noi „Dosare X” ale Marii Britanii sunt puse la dispoziția publicului. Ce conțin ele?

Închide