Zecii de mii de nationalisti polonezi au incendiat steagul UE de Ziua Independentei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La data de 26 octombrie 2015, partidul anti-UE si anti-avort al Jaroslaw Kaczynski a castigat detasat alegerile parlamentare, avand un suport urias din partea nationalistilor polonezi, deveniti acerbi luptatori impotriva Globalizarii.

protest-618943

Publica ActiveNews a scris despre asta urmatoarele:


„Schimbare de putere după alegerile parlamentare din Polonia. Formațiunea lui Jaroslaw Kaczynski poate guverna singură în urma scrutinului de duminică.

Conservatorii catolici eurosceptici din partidul Lege și Justiție au obținut majoritatea absolută şi ar putea fi primii care conduc singuri ţara de la căderea comunismului, scrie The Telegraph.

Formaţiunea este condusă de Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al fostului președinte Lech, mort într-un accident aviatic în Rusia, la Smolensk, în primăvara lui 2010.

Partidul Lege și Justiție are o agendă conservatoare, care susține intervenția statului în economie și este eurosceptic. Formațiunea este apropiată de linia Bisericii Catolice în ceea ce privește homosexualitatea și avortul, declarându-se și anti fertilizare in vitro.

Pe locul doi s-a clasat partidul liberal Platforma Civică, care s-a aflat la putere în ultimii doi ani, şi care a obţinut 23,4% din voturi.

De amintit că în 2007 fraţii Kaczynski au fost autorii unei legi a lustraţiei, care obliga 700.000 de polonezi să declare că nu au făcut poliţie politică, o lege criticată chiar de UE.”[1]

Zecii de mii de nationalisti polonezi au incendiat steagul UE de Ziua Independentei

„Ziua Independenței a fost marcată și anul acesta în Polonia printr-un marș care a adunat în stradă zeci de mii de manifestanți de dreapta. Sloganul principal al manifestației, în timpul căreia steagul UE a fost incendiat, a fost „Polonia este a polonezilor!”

12 noiembrie, Ziua Independenței, a adunat, ca în fiecare an, în stradă, la Varșovia, zeci de mii de polonezi, într-un marș antieuropean și antimigrare. Poliția susține că la marș au luat parte 25.000 de oameni, în timp ce organizatorii spune că peste 50.000 de persoane au luat parte la manifestație. Care a stat sub semnul sloganului „Dumnezeu, Onoare, Țară”, scrie The Telegraph.

Într-un spectacol de sfidare a parlamentarilor UE, demonstranții au intonat cântece anti-Bruxelles și s-au fotografiat călcând în picioare și dând foc steagului UE, în timp ce un grup scanda: „Ieri a fost Moscova, astăzi este Bruxelles cel care ne ia libertatea”.

De asemenea, pe un banner era afișat, în mod ironic, sloganul „EU macht frei” (UE te eliberează), aluzie la sloganul nazist „Munca te eliberează”, folosit în Germania nazistă la intrările lagărelor de concentrare și exterminare germane, inclusiv a celui de la Auschwitz.

Marșul a fost organizat de mai multe organizații de dreapta, sub sloganul „Polonia polonezilor”, o aluzie la un slogan antisemit din al Doilea Război Mondial, potrivit AP. „Stop islamizării Poloniei”, se putea citi pe un alt baner.

Guvernul formațiunii Lege și Justiție, al fratelui fostului președinte Lech Kaczynski Jaroslaw, format în urma câștigării alegerilor de la începutul lunii, este adeptul unei politici eurosceptice și antimigrație, favorabil unui control crescut al economiei de către stat.”[2]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/externe/Polonia-Victorie-pentru-partidul-anti-UE-si-anti-avort-al-lui-Kaczynski-in-alegerile-parlamentare-126021
  2. http://www.activenews.ro/externe/Zeci-de-mii-de-polonezi-au-incendiat-steagul-UE-de-Ziua-Independentei-Ieri-a-fost-Moscova-azi-Bruxelles-ul-e-cel-care-ne-ia-libertatea-127004

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Benjamin Disraeli, Prim-Ministru britanic: "Oamenii de stat ai acestui secol nu au de-a face numai cu guverne, împarați, regi și miniștri, ci și cu societăți secrete, elemente ce trebuie luate în seamă. În definitiv, aceste societăți secrete pot nimici toate acordurile politice."
George Soros face o infuzie de 18 miliarde de dolari în Fundația pentru o Societate Deschisă, cu prezență în 40 de țări. În România, FSD a fuzionat cu Fundația Serendinno, condusă de Mircea Vasilescu
Expresiile „teoria conspiraţiei” sau „conspiraţionist” sunt nişte sintagme peiorative aruncate în discuţii cu intenţia de a face pe cineva să pară nebun sau paranoic. Este o tactică frecventă a poliţiei moderne de cenzură a gândirii, într-o încercare disperată de a submina posibilităţile de informare ale oamenilor
Turcia îi cere ambasadorului israelian să părăsească țara
Iluminaţii din Bavaria şi Testamentul lor diabolic
În 2000, trupele NATO au preluat controlul asupra unui uriaş complex minier din Kosovo, conform planului Soros
Agenda 2030 și Noua Ordine Mondială
SUA: O uluitoare risipă de 125 de miliarde de dolari a fost totuși ascunsă de Pentagon
Curtea Europeană de Justiţie dă dreptul Bruxellesului de a obliga statele membre să primească migranţi! Uniunea Europeană este Noua Uniune Sovietică!
Edward Snowden, fost consultant NSA, despre cenzura "fake news": "Răspunsul la fenomenul "fake news" nu este cenzura, ci adevărul! Gândirea critică este mai importantă ca oricând"
Aleksandar Vucic spune că Serbia nu vrea să intre în NATO
Istoria sistemului financiar al SUA: "Declaratia de Independenta", George Washington, Benjamin Franklin, Abraham Lincoln, Thomas Jefferson, Rothschild, Rockefeller si Banca Federala de Rezerve
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...