Zecii de mii de nationalisti polonezi au incendiat steagul UE de Ziua Independentei

Distribuie!by La data de 26 octombrie 2015, partidul anti-UE si anti-avort al Jaroslaw Kaczynski a castigat detasat alegerile parlamentare, avand un suport urias din partea nationalistilor polonezi, deveniti acerbi luptatori impotriva Globalizarii. Publica ActiveNews a scris despre asta urmatoarele: “Schimbare de putere după alegerile parlamentare din Polonia. Formațiunea lui Jaroslaw […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La data de 26 octombrie 2015, partidul anti-UE si anti-avort al Jaroslaw Kaczynski a castigat detasat alegerile parlamentare, avand un suport urias din partea nationalistilor polonezi, deveniti acerbi luptatori impotriva Globalizarii.

protest-618943

Publica ActiveNews a scris despre asta urmatoarele:


“Schimbare de putere după alegerile parlamentare din Polonia. Formațiunea lui Jaroslaw Kaczynski poate guverna singură în urma scrutinului de duminică.

Conservatorii catolici eurosceptici din partidul Lege și Justiție au obținut majoritatea absolută şi ar putea fi primii care conduc singuri ţara de la căderea comunismului, scrie The Telegraph.

Formaţiunea este condusă de Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al fostului președinte Lech, mort într-un accident aviatic în Rusia, la Smolensk, în primăvara lui 2010.

Partidul Lege și Justiție are o agendă conservatoare, care susține intervenția statului în economie și este eurosceptic. Formațiunea este apropiată de linia Bisericii Catolice în ceea ce privește homosexualitatea și avortul, declarându-se și anti fertilizare in vitro.

Pe locul doi s-a clasat partidul liberal Platforma Civică, care s-a aflat la putere în ultimii doi ani, şi care a obţinut 23,4% din voturi.

De amintit că în 2007 fraţii Kaczynski au fost autorii unei legi a lustraţiei, care obliga 700.000 de polonezi să declare că nu au făcut poliţie politică, o lege criticată chiar de UE.”[1]

Zecii de mii de nationalisti polonezi au incendiat steagul UE de Ziua Independentei

“Ziua Independenței a fost marcată și anul acesta în Polonia printr-un marș care a adunat în stradă zeci de mii de manifestanți de dreapta. Sloganul principal al manifestației, în timpul căreia steagul UE a fost incendiat, a fost “Polonia este a polonezilor!”

12 noiembrie, Ziua Independenței, a adunat, ca în fiecare an, în stradă, la Varșovia, zeci de mii de polonezi, într-un marș antieuropean și antimigrare. Poliția susține că la marș au luat parte 25.000 de oameni, în timp ce organizatorii spune că peste 50.000 de persoane au luat parte la manifestație. Care a stat sub semnul sloganului “Dumnezeu, Onoare, Țară”, scrie The Telegraph.

Într-un spectacol de sfidare a parlamentarilor UE, demonstranții au intonat cântece anti-Bruxelles și s-au fotografiat călcând în picioare și dând foc steagului UE, în timp ce un grup scanda: “Ieri a fost Moscova, astăzi este Bruxelles cel care ne ia libertatea”.

De asemenea, pe un banner era afișat, în mod ironic, sloganul “EU macht frei” (UE te eliberează), aluzie la sloganul nazist “Munca te eliberează”, folosit în Germania nazistă la intrările lagărelor de concentrare și exterminare germane, inclusiv a celui de la Auschwitz.

Marșul a fost organizat de mai multe organizații de dreapta, sub sloganul “Polonia polonezilor”, o aluzie la un slogan antisemit din al Doilea Război Mondial, potrivit AP. “Stop islamizării Poloniei”, se putea citi pe un alt baner.

Guvernul formațiunii Lege și Justiție, al fratelui fostului președinte Lech Kaczynski Jaroslaw, format în urma câștigării alegerilor de la începutul lunii, este adeptul unei politici eurosceptice și antimigrație, favorabil unui control crescut al economiei de către stat.”[2]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/externe/Polonia-Victorie-pentru-partidul-anti-UE-si-anti-avort-al-lui-Kaczynski-in-alegerile-parlamentare-126021
  2. http://www.activenews.ro/externe/Zeci-de-mii-de-polonezi-au-incendiat-steagul-UE-de-Ziua-Independentei-Ieri-a-fost-Moscova-azi-Bruxelles-ul-e-cel-care-ne-ia-libertatea-127004

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro