Zona demilitarizată din Coreea: Secretele celei mai periculoase granițe din lume

Distribuie!by “In lumea intreaga nu exista o granita mai periculoasa ca aceasta. Aici, un singur gest deplasat poate provoca o impuscatura, ba chiar un razboi. Este vorba de zona demilitarizata dintre Coreea de Sud si “fratii” din Nord. “Zona comuna de siguranta” – asa se numeste zona demilitarizata din Panmunjon, […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“In lumea intreaga nu exista o granita mai periculoasa ca aceasta. Aici, un singur gest deplasat poate provoca o impuscatura, ba chiar un razboi. Este vorba de zona demilitarizata dintre Coreea de Sud si “fratii” din Nord.

“Zona comuna de siguranta” – asa se numeste zona demilitarizata din Panmunjon, aflata la granita dintre Coreea de Sud si cea de Nord. De cand Phenian-ul a denuntat pactul de neagresiune incheiat intre cele doua state cu multi ani in urma, aceasta este, cu siguranta, cea mai periculoasa granita din lume.


Conform BBC zona este pazita de un milion de soldati, fiind presarata cu mine. In ciuda acestor pericole, sute de mii de turisti vin sa se uite prin binoclu la granita Coreei de Nord si sa se fotografieze in preajma relicvelor care amintesc de tragedia unui popor, noteaza Deutsche Welle.

Toti turistii care se inscriu pentru o excursie de grup in aceasta zona trebuie sa semneze un document in care isi asuma riscul ca viata le-ar putea fi pusa in pericol.


Soldatii celor doua parti, dispusi de-a lungul liniei de despartire, care se afla la doar un ceas de mers cu masina de capitala sud-coreeana Seul, nu se scapa din ochi.

O atractie turistica

Aproape o jumatate de milion de persoane viziteaza anual perimetrul interior al zonei demilitarizate. Aici nu exista vreun zid despartior, dupa cum s-a putea astepta unii, nici macar o curte interioara, ci doar o linie de demarcatie nu mai inalta decat o bordura.

In zona demilitarizata se inalta niste baraci inalte, in care se poate intra de pe ambele parti ale zonei demarcate. Aici pot intra, alternativ, doar nordistii si sudistii, mai ales atunci cand se intalnesc pentru a discuta probleme politico-militare.

Nimeni nu are curaj sa faca un pas in afara asa-numitei zone de conferinte, pentru a pasi pe pamant nord-coreean, sau invers. Dusmanul atat asteapta. In uniforma de camuflaj si cu binoclul la ochi, el tine sub observatie tot ce se intampla in jur.

Aici nu prea ai mare lucru de vazut. Mesele de lemn din sala de conferinte sunt create pentru discutii purtate intre oficiali ai Sudului si Nordului. In jurul lor, e liniste. Dezamagirea se vede pe fata turistilor sud-coreeni.

Separarea tarii, dupa razboiul din 1953, a rupt si multe familii. “Am foarte multi prieteni care au fugit din Coreea de Nord si nu au posibilitatea sa-si vada familiile ramase acolo”, spune o tanara femeie, care a reusit, la randul ei, sa scape de regimul comunist.

Sansele Coreei de Sud de a ajuta populatia napastuita a Coreei de Nord sunt inexistente. Propaganda comunista nu stie ce-i aia colaborare. “Nord-coreenilor li se spune ca noi avem nevoie de ajutor, deoarece suntem sub influenta americanilor”, spune aceeasi femeie.

Starea de razboi in care cele doua state se gasesc din 1953 se simte oriunde in acest petec de pamant. Trebuie sa mentionam ca armistitiul, semnat in 1953 intre fortele ONU si Coreea de Nord, nu a fost semnat si de Sud, asa ca, in mod logic, cele doua parti chiar se afla in stare de razboi.

Lunga de 250 kilometri si lata de 4 kilometri, zona mai este numita si “pamantul nimanui” (eng. no man’s land). Pana acum, aici au fost descoperite 4 tunele subterane prin care, in cazul unui conflict armat, in decursul a numai un ceas, pe teritoriul sud-coreean ar putea intra pana la 30.000 de soldati din Nord.

Unul dintre pasajele secrete descoperite se sfarseste la doar 52 de kilometri de capitala sud-coreeana, Seul. Nimeni nu stie cate astfel de facilitati subterane exista in zona.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/coreea-de-nord/zona-demilitarizata-din-coreea-secretele-celei-mai-periculoase-granite-din-lume-1226591
  2. Foto: risap.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Spionii americani (NSA) si britanici (GCHQ) au spart baza de date a cartelelor SIM din lume furand datele persoane ale utilizatorilor ! Informatia bomba a fost oferita de Edward Snowden, fost agent NSA !
Otrăvurile din alimente – standardele duble în alimentaţie
David Icke - Sionismul Rothschild
Afacerea Watergate - prima demitere a unui presedinte american, Richard Nixon
Bulgaria se opune acțiunii NATO din Marea Neagră și promovează pacea cu Rusia
Președintele Serbiei, Tomislav Nikolic: "UE și Germania ne dau ultimatum, ca după asasinatul de la Sarajevo"
În anii ’50, Dr. W. Ross Adey, subvenționat de CIA și angajat la Institutul de Cercetare a Creierului din cadrul Universității California, Los Angeles, a studiat frecvențele pulsatorii pentru arme cu fascicule de unde care să producă starea de confuzie mentală. Perturbând metabolismul calciului în celulele de la nivelul creierului, concentrarea, somnul și funcțiile creierului puteau fi astfel tulburate
Oamenii în Negru, personajele dintr-o altă lume care apar după evenimentele extraterestre
Vă mai amintiți de boala vacii nebune, SARS, gripa aviară și gripa porcină? Ce s-a ales de ele și cum a profitat din plin industria farmaceutică
Ține-ți gura pe Internet: Facebook se transformă în Gulag!
33 de orase americane interzic oamenilor sa dea hrana oamenilor strazii ! Politicienii americani isi arata adevarata rautate !
Războiul secret al Aliaților împotriva naziștilor din Antarctica și din Centrul Pământului
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro