„Zona Tăcerii” – locul enigmatic din Mexic unde aparatele nu funcționează

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La Zona Del Silencio” sau Zona Tăcerii, este un loc plin de mister aflat în nordul Mexicului, în apropiere de Bolson de Mapimi. În această zonă aparatele de comunicație nu funcționează, iar cauza rămâne un mister, inclusiv în ziua de astăzi. Fie că vorbim de telefoanele mobile moderne, aparatele de la bordul aeronavelor sau de radiourile clasice, niciunul dintre aceste dispozitive nu are semnal aici, conform History.com

Primul incident care a atras atenția asupra zonei a avut loc în anii 1930, atunci când un pilot pe nume Francisco Sarabia a pretins că instrumentele sale s-au dereglat în mod inexplicabi în momentul în care a survolat zonal. Mai târziu, în anii 1970, armata americană a testat, cu permisiunea Mexicului, o rachetă lansând-o de la Baza de rachete White Sands din New Mexico. În momentul în care aceasta a ajuns în zona tăcerii, a dispărut de pe radare, iar urme ale prezenței ei nu au mai fost descoperite nici astăzi.


Zona Tacerii din Mexic

Zona este, de asemenea, una dintre cele mai „bombardate” regiuni din lume de către meteoriți. Din punct de vedere geografic, zona   se remarcă printr-o particularitate foarte interesantă – se află pe aceeași paralelă cu piramidele egiptene sau Triunghiul Bermudelor.

Deși mulți cred că zona nu are decât un nivel înalt de magnetism, autoritățile se feresc să dea un răspuns clar cu privire la cauza apariției defecțiunilor aparatelor electronice. Mai mult, guvernul mexican a construit în apropiere un întreg laborator destinat studierii anomaliilor din zonă, ceea ce adâncește și mai mult misterul.


SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/zona-tacerii-locul-enigmatic-din-mexic-unde-aparatele-nu-functioneaza/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...