Zoran Anjelkovic: SUA au făcut totul pentru a destrăma Iugoslavia

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Jurnalul balcanic: Zoran Anjelkovic: SUA au făcut totul pentru a destrăma Iugoslavia. Partea I

În cadrul „Jurnalului balcanic” am înregistrat încă o discuţie cu Zoran Anjelkovic. Acea întâlnire a avut loc în mai 2005, atunci când Zoran Anjelkovici a ocupat postul de vicepreşedinte al Scupcinei Serbiei. Slobodan Miloşevici mai trăia şi procesul împotriva lui era în toi. Despre aceasta am discutat. Zoran Anjelkovic a răspuns la întrebări foarte sincer.


Konstantin Kacealin: După părerea dumneavoastră, cum se desfăşoară procesul împotriva lui Milosevic?

Zoran Anjelkovic: Miloşevici a hotărât că se va descurca fără avocaţi. El vrea ca faptele istorice din perioada 1990-2000 să devină cunoscute datorită lui. Slobodan Miloşevici, care a condus Iugoslavia în acei ani, poate oferi întreaga imagine a evenimentelor balcanice din acea perioadă. Eu cred că Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI) nu vrea să audă multe din faptele pe care le ştie Miloşevici. Aceste informaţii sunt nedorite pentru judecătorii care ocupă o poziţie anti-sârbă şi prin Miloşevici vor să acuze întregul popor sârb. Adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în Serbia, Croaţia, Bosnia şi Kosovo îl cunoaşte numai Miloşevici cu amănunte despre care Occidentul preferă să tacă.

Konstantin Kacealin: La Haga au venit fostul premier al URSS, Nikolai Râjkov, fostul premier al Rusiei, Evgheni Primakov şi generalul Ivaşov pentru a-l apăra pe acuzat. Vor influenţa mărturiile lor procesul împotriva lui Slobodan Miloşevici?

Zoran Anjelkovic: Este foarte important că asemenea personalităţi politice ca Nikolai Râjkov, Evgheni Primakov şi generalul Ivaşov au luat cuvântul în cadrul Tribunalului Penal Internaţional. Ei au relatat despre evenimentele reale din 1990. Instanţa i-a ascultat pe politicienii care nu numai că ştiu adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă în Balcani, ci au şi ajutat poporul sârb, când timp de 76 de zile NATO a încercat metodic să distrugă din aer ţara noastră.

Este foarte important ca societatea să cunoască faptele legate de negocierile de la Rambouillet din iarna anului 1999. NATO s-a năpustit împotriva Iugoslaviei după ce americanii şi liderul albanez Hashim Thaci, care până atunci fusese un simplu comandant în cadrul Armatei de Eliberare din Kosovo, practic, au compromis aceste negocieri.

Am vrea foarte mult ca la Haga să vină Madeleine Albright, Bill Clinton şi cei care au ordonat bombardarea Serbiei şi Muntenegrului cu Tomahawk, au aplicat asupra oamenilor şi obiectivelor industriale uraniu neînbogăţit, au distrus podurile peste Dunăre, au ucis jurnalişti care au lucrat la televiziunea din Belgrad. Nu pot fi enumerate toate crimele comise de americani şi aliaţii din cadrul NATO. Statele Unite au făcut totul pentru a destrăma integritatea teritorială a Iugoslaviei.”[1]

Va recomandam sa cititi:

https://www.dzr.org.ro/slobodan-milosevic-a-fost-achitat-de-catre-tribunalul-penal-international-pentru-fosta-iugoslavie/

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/romanian.ruvr.ru/2013_01_16/Zoran-Anjelkovic-SUA-au-facut-totul-pentru-a-destrama-Iugoslavia/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...